Veiligheid

monkey climbing met de Haagse Boomtoppers uit Den Haag

Geen half werk. Sterker nog: wij doen het dubbel!

Beproefde klimsystemen
De techniek die wij gebruiken met de Haagse Boomtoppers is toprope. Dat wil zeggen dat het klimtouw boven in de boom door een ankerpunt loopt. Aan één kant van het touw zit de klimmer. De andere kant is in handen van de zekeraar.

De zekeraar beweegt het touw door een zekerapparaat en zorgt dat de lijn altijd strak staat. Als de klimmer valt, of bewust loslaat, hangt hij meteen in de gordel. De zekeraar kan hem rustig naar beneden laten.

Alleen in sterke, gezonde bomen
Een goede, gezonde boom is de basis van dit systeem. Daar inspecteren we op. Dode takken halen we eruit. Is de boom gezond en sterk genoeg, dan maken we het ankerpunt.

Voor het ankerpunt kiezen we altijd een dubbel systeem, meer dan voorgeschreven. We bevestigen twee bandslinges om twee verschillende plekken in de boom. Hier bevestigen we twee speciale karabiners aan.

Safety 1st
Alles is nu dubbel gewaarborgd. Rest een goed uitgeslapen kliminstructeur. We werken volgen het principe: alles dubbel checken, bij twijfel alles over. Zo klimmen we met een gerust hart. Veiligheid voorop.